Field House, Bowden

This new house design concept, aimed at creating minimal impact on the landscape, was created for a client who was looking for something different within a rural setting.

The structure is set back into the sloping site, while the radial design opens out to dramatic views to the east. A green super-insulated roof is envisaged, supported on timber beams and columns, with clerestory windows bringing light into the rear of the main open plan space. Random rubble external walls will clad a heavily insulated timber frame.

The design will be complemented by sustainable construction to Passivhaus standard, and renewable energy systems including ground source heat pump, solar collectors and wind turbine.


Copyright ©2017 Camerons Architects  All Rights Reserved  Privacy Policy