Heriotshiels, Oxton

An individual development of 3 spacious houses arranged around a shared private courtyard and set in a rural village location. The layout has been planned to take maximum advantage of orientation and views while creating a building group that is sympathetic to the site, context and landscape.

The design of the houses is contemporary, but with reference to rural traditional character within the courtyard approach in the use of dormers, window proportions and traditional materials, the sense of enclosure and privacy being enhanced by the higher ground and existing trees to the south.

Larger areas of glazing and a more overtly modern feel have been reserved for the more private elevations facing northwest to southwest towards the views. Open plan accommodation is focused on this open outlook creating light and airy internal spaces.


Copyright ©2017 Camerons Architects  All Rights Reserved  Privacy Policy