Garden Cottage, St Boswells

It had for many years been the client’s intention to link the substantial two-storey outbuilding facing onto Main Street with the main house to the rear. With the lounge and spatially challenged kitchen in the existing house being at first floor level, the ideal solution was the first floor link that now ties the two properties together.

The link provides a small seating area, fully glazed to the east and giving access to a triangular balcony overlooking the entrance courtyard, while the first floor of the former outbuilding is now the dining/kitchen area, and the former kitchen is converted into a shower room. Rather than replicate either of the styles of the existing buildings, the link has a flat roof with a burnt ochre render finish to the west elevation and natural cedar and glazing to the east elevation. The space below the link provides ideal log and bin storage.


Copyright ©2017 Camerons Architects  All Rights Reserved  Privacy Policy